Заједничка седница влада Српске и Србије 28. фебруара у Београду

Заједничка седница влада Републике Српске и Србије биће одржана 28. фебруара у Београду, речено је Срни у Влади Српске.

Из Владе Републике Српске су истакли да две стране усаглашавају теме које ће се наћи на дневном реду, али да ће сигурно бити размотрени напредак у реализацији заједничких пројеката и могућности за отпочињање нових у разним областима.

„И овај пут ће сигурно бити доминантне теме из области енергетике, саобраћаја и просвете. Српска и Србија су већ дуго у преговорима о заједничкој изградњи хидроелектрана на Дрини и ти пројекти су сада дошли до фазе реализације, а један од највећих пројеката у области саобраћаја је изградња ауто-пута од Бијељине до Београда“, рекли су у Влади Српске.

У Влади Републике Српске су истакли да Генерални секретаријат и министарства усаглашавају предлоге које ће делегирати за дневни ред заједничке седнице.

„Још је рано да конкретније говоримо о дневном реду, јер потом следи усаглашавање и са Владом Србије. Министарства у две владе такође обављају консултације у вези са питањима која ће предложити да се нађу на дневном реду заједничке седнице“, нагласили су у Влади Српске.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »