Твитер: Нова правила политичког оглашавања и у Европи

Твитер је најавио да ће и у Европи од 11. марта важити њихова нова правила за политичко оглашавање, која је иначе увео током унутарстраначких избора у САД.

SOPA Images

То практично значи да свако може видети огласе постављене на Твитеру за које је дато одобрење партији или кандидату на Твитеровом Центру за транспарентност огласа, са свим потребним детаљима, а што ће омогућити корисницима да лакше идентификују огласе за политичке кампање као и да виде ко их је платио, преноси Ројтерс.

Ова нова правила долазе пре веома важних избора за Европски парламент у мају због страха од руске кампање за дезинформисање бирачког тела преко друштвених мрежа.

Друштвене мреже као што су Твитер и Фејсбук под притиском су да учине више у борби против лажних вести и ширења екстремизма и пропаганде на интернету, а Европска унија је све више забринута због улоге Русије.

Твитер уверава кориснике да ће своју политику у оглашавању политичких кампања примењивати и у Индији и Аустралији, које ће такође ускоро на биралишта.

Ове мере предузимају се после реаговања на наводно мешање Русије током америчке председничке кампање 2016. године, када су Фејсбук, Твитер и Гугл пронашли на својим сајтовима садржаје за које се сумња да су их финансирали руски интересни кругови, што је Русија у више наврата негирала, преноси Танјуг.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »