Саопштење СПС-а поводом изјаве политичког аналитичара Цвијетина Миливојевића

Ми српски социјалисти осећамо потребу и дужност да се обратимо јавности поводом изјаве политичког аналитичара Цвјетина Миливојевића да је антиуставан начин на који је министар спољних послова Ивица Дачић саопштио да је званични став Србије разграничење са Косовом.

Министар спољних послова и председник СПС-а Ивица Дачић у више наврата је говорио о идеји разграничења, као једном предлогу за решавање Косовског питања, позивајући при том стручну јавност и опозицију да изађу са бољим предлогом, како би се решило вишедеценијско питање и безбедност наших грађана на Косову и Метохији. То није донешена одлука, јер се о свакој државотворној одлуци изјашњава народ, кроз институције Народне скупштине, референдума и слободних избора, већ трагање за решењем. Владајућа коалиција се прва и једина ухватила у коштац са овим проблемом и до сада није добила ниједан конструктиван предлог већ само критике. Тим поводом су га нападали Вук Јеремић, Двери, Санда Рашковић Ивић, Цвјетин Миливојевић и Рамуш Харадинај, па како је то могуће?! Ивица Дачић је заслужан што је 13 земаља повукло признање Косова, док су они иза себе оставили проглашење Косова, мишљење Међународног суда у Хагу да Декларација о независности Косова није у супротности са међунарорним правом, као и признање 84 земље.

Наш председник, Ивица Дачић се бори да Срби на КиМ добију дугорочне гаранције за безбедност и просперитет, да уживају пуна грађанска и политичка права, што одавно није случај. Наша историјска и културна баштина мора бити максимално заштићена, а државна имовина и имовина наших грађана враћена свуда где је узурпирана. У свему томе мора бити постигнут споразум са Албанцима и добијене гаранције од најважнијих држава света и за то се наша власт бори.

Служба за информисање ГО СПС

The post Саопштење СПС-а поводом изјаве политичког аналитичара Цвијетина Миливојевића appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »