Љајић: Српска роба стиже на Косово алтернативним путевима

Министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић изјавио је данас да српске робе има широм Косова и да тамо доспева алтернативним путевима. Наводећи да су званичници Србије одмах по увођењу такси на српску робу упозоравали на развијање црног тржишта, Љајић је за Радио-телевизију Србије рекао да када се погледају продавнице на северу и југу Косова види се да има српске робе, која се тамо појављује разним каналима.

Расим Љајић (Фото: Лола Ђорђевић)
«Имате ситуацију да наша пшеница иде у Хрватску, из ње се та пшеница транспортује као хрватска пшеница и продаје на Косову. Део робе иде тако што се, рецимо, продаје привреднику у Македонији, а он је онда реекспортује и пласира на Косову», рекао је Љајић.

Он је казао да ће за три месеца губици бити негде око 90 милиона евра мање робе него што је продато или пласирано у истом периоду прошле године, односно пре увођења такси, преноси Танјуг.

«Мислим да ће већи губитак бити уколико ове таксе остану, јер ће наши привредници изгубити то тржиште. Видели смо да су се појавили привредници из Словеније, Мађарске, Хрватске, Албаније, Македоније… Други су искористили овај простор да као алтернативу понуде своје производе», казао је Љајић.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »