Македонска полиција на специјалном задатаку због табли са новим именом државе

Нове саобраћајне табле са именом Република Северна Македонија, који су прошле среде постављене на граничним прелазима, македонска полиција чува 24 сата дневно због опасности да буду скинуте, оштећене или украдене, преноси македонски портал СДК.

AP Photo / Boris Grdanoski

Званично, на граничним прелазима свакако постоје сталне полицијске контроле који нису тамо само због саобраћајне табле са новим именом државе, већ и због тога што међугранични простор мора да се заштити од слободног кретања људи.

Незаванично, међутим, полицајци имају задатак да стално стоје поред новопостављених табли, имајући у виду да постоји опасност да их противници новог имена државе оштете, као што су учинили и са таблама на ауто-путу „Пријатељство“, који се претходно звао „Александар Македонски“.

Убрзо након промене старих саобраћајних табли са именом „Александар Македонски“ новим таблама и именом „Пријатељство“, што је био први корак ка изградњи поверења са Грчком, све табле су биле оштећене.

До сада нико није одговарао за оштећење саобраћајних табли са новим именом аутопута „Пријатељство“.

Према Закону о безбедности саобраћаја на путевима, члан 190, забрањено је постављање, премештање, уклањање и оштећење саобраћајних знакова и опреме путева или измена значења саобраћајног знака.

Казна за крађу, уништење или оштећење саобраћајних табли и друге опреме за физичко лице износи 300 евра, док за правна лица која су одговорна за одржавање путева износи 2.000. евра.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »