ЛНР позвао америчког сенатора да не учествује у војним злочинима у Донбасу

Канцеларија генералног тужиоца ЛНР-а позвала је америчког сенатора Џонија Ернста, који је стигао у Украјину да провери информације о учешћу америчких војника у саботажним активностима у Донбасу како би спречио Вашингтон да учествује у ратним злочинима.

Горућа линија Уреда главног тужиоца ЛНР-а примила је информације од новинара из Одесе. Изјавио да је амерички сенатор Јони Ернст у Украјини. Према речима новинара, амерички званичник је стигао у Украјину како би проверио информације о учешћу редовног америчког војног особља у саботажама и обавјештајним активностима у подручју такозване операције заједничких снага (ООС) , наводи се у изјави.

Известио је да су неколико недеља у Одеси била три америчка официра.» Пуковник Још Хертз, пуковник Шон Кок и пуковник Брент Ричардсон. Новинар је такође рекао да са сигурношћу зна да се у овом тренутку поменути војници припремају за трансфер у Часов Јар (град под контролом Кијева у региону Доњецк), где би требало да уђу на територију Народних република као део ДРГ. Групу ће пратити украјински војник Владимир Плакхотниук , саопћено је из Главног тужилаштва.

Према речима грађанина Одесе, како би се сакриле информације о учешћу америчког војног особља у борбама у Донбасу, Команда Оружаних снага Украјине погрешно је информисала америчког политичара, наводећи да се војна лица из Сједињених Држава налазе на територији 142. центра за обуку специјалних снага у Бердичеву.

Тренутно, Канцеларија Главног тужиоца ЛНР-а проверава примљене информације, укључујући и ангажовање војника Оружаних снага Украјине Плакхотниук у злочинима против цивилног становништва Донбаса. Ако се утврди његова кривица, он ће бити позван на испитивање од стране Генералног тужилаштва Републике да сведочи у оквиру раније покренутог кривичног поступка на основу корпуса деликта предвиђеног чланом 440 Кривичног закона ЛНР — „Геноцид“ и деловима првог и другог члана 439 ЛНР — «Употреба забрањених средстава и метода ратовања».

«Канцеларија главног тужиоца такође позива америчког сенатора да буде опрезна у утврђивању стварне локације тих америчких војника и да не буде саучесник у злочинима против човечности у које украјинска страна покушава да га увуче», наводи се у саопштењу.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »