Кијев: Људи изашли на митинг против «плаћених митинга» — за новац!

У Кијеву је одржан митинг против “плаћених митинга”, а и сами учесници тог скупа су оптужени да ће за то примити новац. Међутим, новац који су очекивали, нису добили.

“Написали су ми поруку да су се људи у Кијеву данас окупили против плаћених скупова. Обећали су им 130-150 гривни за два сата. Стајали су од 10 до 12 сати на Контрактовом тргу, а онда сазнали да од исплате нема ништа», написао је на Фејсбуку кијевски политички аналитичар Јуриј Романенко.

„Можда је и тачно. Јер велико лицемерје политичара почива на малом лицемерју таквих људи, који даље бирају те лицемерне политичаре. Тако добијамо зачарани круг”, додао је Романенко.

Они који су се окупили на Контрактовском тргу рекли су новинарима да се налазе на митингу јер су „за ту идеју“ и узвикивали слогане: „Не плаћеним састанцима“, „Састанци нису посао“ и „Срамота“.

Током протекле седмице у Украјини је постало популарно окупљање грађана на плаћеним митинзима на тему предстојећих председничких избора, па чак и из најапсурдних разлога. Тако је 13. фебруара у Харкову одржан митинг у знак подршке кандидату за председника Анатолија Онопријенка, једном од најкрвавијих серијских убица у историји.

Подсетимо, украјински председнички избори одржаће се 31. марта. Регистровано је 44 кандидата. Према истраживањима јавног мњења, највиши рејтинг засад има комичар Владимир Зеленски. Рејтинг садашњег шефа државе Петра Порошенка је мањи од 15%.

Украјинске власти забраниле су учешће руских посматрача на предстојећим изборима, због чега би Русија могла одбити да призна њихове резултате.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »