Јоксимовић на Радној групи ЕПП посвећеној европским изборима

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ/ 19.02.2019.

 

Интернационални секретар Српске напредне странке и министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић учествовала је на Радној групи Европске народне партије (ЕПП) у Бриселу, на којој је разговарано о агенди, кључним темама и порукама везаним за наступ ЕПП, највеће и најутицајније политичке групације у Европском парламенту, на предстојећим изборима за састав ЕП.

Јоксимовић је искористила прилику да се сусретне сa Дејвидом Мекалистером, потпредседником ЕПП, председавајућим Комитета за спољне послове ЕП (АФЕТ) и известиоцем Европског парламента за Србију, кога је обавестила о убедљивом наступу председника Александра Вучића на Минхенској безбедносној конференцији, а којим је показана несумњива опредељеност Србије да учествује и доприноси конструктивним решењима, миру, слободној и целој Европи.

Такође, Јоксимовић и Мекалистер разговарали су и о другим важним темама – напретку на плану европских интеграција Србије, актуелној ситуацији у региону, као и о резултатима свеобухватних реформи које се спроводе у Србији. Мекалистер је уједно најавио да ће следеће седмице предводити делегацију Комитета Европског парламента за спољне послове (АФЕТ) у посети Београду.


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »