Jeremić: Takozvano razgraničenje je antiustavno, Vučić pogazio zakletvu

Predsedavajući Saveza za Srbiju (SZS) i predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da SZS najoštrije osuđuje izjavu ministra spoljnih poslova Ivice Dačića da je „razgraničenje“ sa Kosovom i Metohijom od sada i zvanična državna politika Srbije, jer se time krši Ustav Srbije i zakletva kojom je Aleksandar Vučić preuzeo funkciju predsednika.

 

„Mesecima unazad smo upozoravali da se ovako nešto sprema, kao i da je ’razgraničenje’ smokvin list za priznanje takozvane Republike Kosovo, koje će problematizovati jug centralne Srbije i kojim ćemo se trajno odreći svih naših prava i interesa na Kosovu i Metohiji“, naveo je Jeremić u pisanoj izjavi.

„Javno pitamo aktuelni režim kako ’razgraničenje’, odnosno priznanje takozvane države Kosovo, može biti državna politika. Kako može biti zvanična politika nešto o čemu nije javno raspravljano i o čemu Skupština Srbije nije ni obaveštena, a kamoli odlučivala“, naveo je Jeremić.

Jeremić je upitao kako nešto može biti državna politika nešto o čemu je samo jedan čovek, makar on bio i predsednik Republike, tajno razgovarao na privatnim sastancima sa Hašimom Tačijem, a da o tim razgovorima nikoga nije obavestio, nego je čak i demantovao da je u takvim razgovorima i učestvovao.

„Savez za Srbiju se zalaže za kompromisna rešenja u skladu našim Ustavom i Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN, kao i da se pre rešavanja statusnog pitanja prethodno reše sva imovinska pitanja i pitanja vezana za ljudska prava naših sunarodnika na Kosovu i Metohiji“, naveo je Jeremić.

Ova vest Jeremić: Takozvano razgraničenje je antiustavno, Vučić pogazio zakletvu je objavljena na Savez za Srbiju.

Source: Савез за Србију (https://savez-za-srbiju.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »