Изјава Горана Тривана високог функционера СПС:  У демократским државама власт се осваја на изборима а не на улици

Хајде да не понављамо грешке из историје. Петооктобарски уговор са народом је пропао и ваљда је то искуство сасвим довољно, не треба понављати грешке. Коштало нас је.

У разореној држави требало је учинити много тога не бисмо ли спречили да пропада, тешко је било зауставити тај слободан пад. Требало је тада донети изузетно тешке одлуке, мудра и храбра решења како би се то зауставило. У нашој новијој историји таквих потеза баш и није било, до сада. Чини се  да Вучићу није недостајало храбрости, зар не ?

И сада, после успешно спроведених мера, када је Србији изнад свега потребан мир и друштвена стабилност, ми као да се враћамо двадесет година уназад.

И опет, као да ништа не ваља… Није довољна чињеница  да је стабилизован буџет (без кога нема живота), као да се не види подигнут углед Србије у свету, као да није важна брига за Србе на Косову и Метохији и свуда где живе, као да није у земљу, у само неколико година,  доведено преко 150 нових фабрика. Мало ли је ?

И као да није неповратно започет процес „отпризнавања“ тзв. Косова. Мало ли је ?

Дакле, у ситуацији када је потребно да снажно наставимо напред, поново имамо кочење изнутра и као да сами себи опет стављамо омчу око врата. Неспорно је право на различитто мишљење, али Социјалистичка партија Србије не прихвата вешала као парадигму решавања проблема, вређање слободарских традиција, насиље над женама, вулгарни и примитивни вокабулар, поруке мржње, деструкцију… Ми нисмо на тој страни света.

Вучића и Ивицу познајем скоро 30 година, далеко су од неискусних људи. Показали су да знају и умеју да одговоре на различите изазове. Снажно се боре за Србију. И не морате их волети да би видели  да се Србија подигла, да је економски јака, да је стабилна, угледна и цењена. Још много посла их чека. И уместо да им се признају огромни напори и резултати наше Србије, над њима се врши свакојаки линч. Толико емитовање мржње и острашћености према њима је незабележено. И није само питање културе, цивилизованог дијалога или недостатка идеја или програма. И само је привидно бенигно.

И питам се докле?

Сада нам је најпотребније политичко јединство у земљи. То и даље не значи да морамо да мислимо о свему исто, али и за разлике постоји цивилизован начин.

Хајде да Србија буде најважнија, важнија од освајања власти, а понајвише, важнија од политикантских надметања и деструкције.

Претње Вучићу нису пут ка решењу. Управо обрнуто. Потребни су нам конструктивни предлози у интересу грађана и Србије.

И  на крају,  у демократским државама власт се осваја на изборима а не на улици.

The post Изјава Горана Тривана високог функционера СПС:  У демократским државама власт се осваја на изборима а не на улици appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »