Интервју Ивице Дачића за Српски телеграф: Не може се бити на средини пута јер ће сви да те прегазе

Социјалисти остају у коалицији са Српском напредном странком. Само глуп човек може да се удружује са губитницима. Ја ипак нисам глуп, поручује Ивица Дачић, лидер Социјалистичке партије Србије, одговарајући на спекулације да његова партија шурује са опозицијом.

У разговору за Српски телеграф истиче да једном за свагда ставља тачку на приче о двострукој игри СПС:

– Не може се бити на средини пута јер ће сви да те прегазе.

Ипак, неки медији, али и опозиционари попут Сергеја Трифуновића, остављају могућност да СПС промени страну. Који је ваш одговор њима?

– Не рачунајте на нас! Не пада ми на памет. То је хермафродитни скуп који обједињује једино мржња према Вучићу, а мене води једино љубав према Србији. Вучић и ја радимо заједно за Србију и тако ће бити и даље. Све је то само наручена представа чији режисери не мисле добро Србији. А са онима који мрзе Србију ја немам шта да тражим. Све су то само фронцле некадашње Демократске странке, која је нанела велику штету Србији.

Те „фронцле“ су сада предводници протеста…

– Протести служе пропалим политичарима да се сакрију иза грађана. Зато и не говоре на њима, плаше се звиждука. Па онда измишљају експертску владу, јер нико не би гласао за њих. Не боре се они за демократију, него за власт и привилегије.

Шта ви замерате лидерима СЗС или, још боље, да ли бисте могли да сарађујете са неким од лидера СЗС?
– Да сам ја зарадио толике милионе као Ђилас док сам на власти, сигурно би ме сви напали да сам корумпирани лопов, а овако је он као „способан менаџер“. Да сам ја као Двери рекао да сам против ЕУ, сигурно би ме напали да рушим европски пут Србије, а овако није важно за шта је, важно је да је против Вучића.
У време Тадића и Јеремића 84 земље су признале Косово, а за пет година мог мандата само девет, док је 13 земаља повукло признање, победили смо у Унеско и Интерполу, што значи да су веома лоше радили свој посао или су ипак радили свој посао, као што се видело приликом лоше постављеног питања суду у Хагу о Косову, на шта се и данас Приштина једино позива.
А ту међу њима, у тој хермафродитној групи, налазе се и они који сматрају да треба признати Косово, да је Република Српска геноцидна творевина, да су Срби за све криви, итд. И шта има ја ту да тражим.

Нећете се предомислити?
– Сваки мој наступ садржи и критику опозиције, а исто раде и Антић, Ружић, Славица Ђукић Дејановић и остали када добију просторе у медијима. СПС је заједно са Вучићем и уопште не размишљамо о некој новој коалицији. Оно што ради опозиција је штетно за Србију и то је апсолутно неприхватљива опција за нас.

Одакле онда приче о разлазу са СНС?
– У Данасу чак пишу да је Предраг Марковић Вучићев пропагандиста. Притом, ми смо коалициони партнер СНС који је самостално изашао на изборе, за разлику од оних који су били на Вучићевој листи, а сада ћуте, па и из његове странке. Кад Расим (Љајић) каже да треба игнорисати протесте, то је ваљда за неке у реду, а када бих ја то рекао, одмах би испало да се колебамо.

Извор: Република.рс

фото: Танјуг

The post Интервју Ивице Дачића за Српски телеграф: Не може се бити на средини пута јер ће сви да те прегазе appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »