Ђурић: Јеремић прави синоним за лаж и обмане

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 19.02.2019.

 

 

Марко Ђурић

потпредседник Главног одбора Српске напредне странке

 

Вук Јеремић је краљ комплекса, коме су једина политика претње, лажи и бескрупулозност, а једини пријатељи домаћи и страни тајкуни и поједине амбасаде које из својих, а Србији супротстављених, интереса дају новац за његово политичко деловање.

У политичком смислу он је прави синоним за лаж и бескрупулозност, и мора се признати да то није само феномен његовог деловања у Србији, већ да је он постао синоним за лажи и обмане и у ширим међународним оквирима.

Власт се у сваком демократском друштву, па и нашем, осваја искључиво на изборима, а у недемократским друштвима на власт се може доћи немирима и насиљем, и зато када Вук Јеремић поручује да му не пада на памет да учествује на изборима, он заправо поручује да на власт жели да дође на овај други начин.

Каква је сврха бављења политиком ако априори одбаците све демократске методе борбе само зато што вам се не свиђа шта грађани мисле о вама и зато што вам се не допадају изгледи да на власт дођете на једини легитиман демократски начин.  

Јеремић наставља да криви демократију због тога што му грађани не верују, а не своју прљаву политичку биографију, а прижељкивањем насиља и преврата он само додатно потврђује свој имиџ неодговорног политичког авантуристе и профитера, коме су и држава и грађани само средство за остваривање мегаломанских личних амбиција.

У Србији, док год се грађани о томе нешто питају, неће владати они који неистомишљеницима прете вешалима, који на најпримитивнији начин вређају жене и прете силовањима и који су Србију ојадили и довели на ивицу понора.  

Логично је то што Јеремићу и Ђиласу смета кампања председника Вучића „Будућност Србије“, јер се она одвија на терену конкретних резултата и постигнућа, а не на терену шарених лажа и фантазмагорија на којем српска опозиција једино уме да наступа.

Јеремић и Ђилас знају да председника Александра Вучића никада неће моћи да победе језиком аргумената и резултата, и зато свакога дана све више застрањују у својим фалангистичким порукама, надајући се да ће уз подршку свих оних којима није стало до стабилне и успешне Србије моћи да потру демократију и вољу народа.


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »