Британци (не)ће гласати на изборима за Европски парламент

Председник Европске комисије Жан Клод Јункер не искључује могућност да ће Британци учествовати на предстојећим изборима за Европски парламент у мају.

Жан Клод Јункер је дневнику Штутгартер цајтунг рекао да је њему тешко замисливо да би Британци још једном могли изаћи на европске изборе, али да то не може да искључи.

Уколико би учествовали, Британци би још једном били укључени у избор новог председника Европске комисије, што је ЕУ до скоро одлучно негирала.

Брисел је, према његовим речима, спреман да Британцима да више времена, односно помери датум иступања Велике Британије из чланства.

На Британцима је да ли ће тражити продужење рока , додао је он.

«Ако то учине онда не би било никог у Европи ко би био против», уверен је Јункер.

Међутим, сматра сврсисходним ако би Брегзит, као што је планирано, био спроведен пре прве недеље заседања новог састава Европског парламента почетком јула.

Када је реч о најави америчке администрације увођења повећаних царина на аутомобиле из ЕУ Јункер и даље верује да до тога неће доћи.

Каже да му је амерички председник Доналд Трамп дао реч да за сада неће бити нових царина на аутомобиле и да му верује.

Уколико дође до увођења царина ЕУ ће, како подвлачи, реаговати.

«Ако прекрши своју реч, онда више нећемо бити везани за наше обећање да увозимо више америчке соје и течног гаса», поручио је Јункер.

Танјуг

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »