Завршен састанак Додика, Човића и Изетбеговића

У Сарајеву је завршен састанак Милорада Додика, Драгана Човића и Бакира Изетбеговића, лидера СНСД-а, ХДЗ-а и СДА на којем се разговарало о успостављању власти на нивоу БиХ, сазнају «Независне новине».

Драган Човић, лидер ХДЗ-а након састанка рекао је да је направљен велики корак ка формирању власти.

«Направљен је велики корак с тим што су три лидера села и разговарала о конституисању власти, те да ће бити још састанака на нивоу лидера јер је тако мање људи. Верујем да ће ускоро бити формирано Веће министара. Ми сада разговарамо како би формирањем мандатара било договорено и формирање читаве власти», рекао је Човић.

Милорад Додик, лидер СНСД-а, рекао да је састанак био неформалног карактера и да ништа посебно није договорено.

«Састанак је био неформалног карактера, ништа посебно није договорено. Изетбеговић још увек остаје кдо својих ставова, ја о томе нећу говорити, нека каже он», рекао је Додик, те додао да СНСД са својим коалиционим партнерима из РС има довољно руку и снаге да има председавајућег Већа министара и да то није упитно.

Додик је споменуо и да је преко 400 особа запсолено у заједничким институцијама након избора и да се ради о ухлебљавању кадрова из прошле власти и да ће и о томе бити говора на у наредним данима.

Подсећамо, на нивоу БиХ још увек није формирано Веће министара БиХ, а на чијем челу би требао да буде припадник српског народа. Састанак се одржавао у згради Председништва БиХ.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »