Премијер Словеније: Тајанијево извињење ми делује неискрено

Словеначки премијер Марјан Шарец поручио је да би изјава председника Европског парламента Антонија Тајанија прошле недеље приликом обележавања Дана сећања у Базовици могла да буде схваћена у смислу територијалних претензија.

Марјан Шарец наводи да осећа да Тајанијево извињење није било искрено и да би било правично да се Антонио Тајани због те изјаве повуче са функције, али премијер Словеније сумња да ће се то десити, преноси СТА.

Он је гостујући синоћ на словеначкој државној телевизији говорио и о одлуци његове странке Листа Марјана Шареца да на изборе за Европски парламент у мају изађе самостално.

Одговорио је и на критике везане за одлуку словеначких власти да вођу венецуеланске опозиције и председавајућег Националне скупштине Хуана Гваида признају као привременог председника Венецуеле.

Словеначки премијер је изнео тврдњу да је ситуација у том случају била сложена пошто је, према његовим речима, Љубљана две године узалуд чекала да «режим (председника Венецуеле) Николаса Мадура дозволи Словенији да има амбасадора у Каракасу на нерезиденцијалној основи, из амбасаде у Бразилу.

«Словенија је чекала две године, није добила дозволу и онда повукла захтев», рекао је Шарец.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »