Грчка подршка Београду по питању Косова и Метохије

Министар националне одбране Грчке Евангелос Апостолакис данас је министру одбране Србије Александру Вулину пренио да ће његова земља наставити да подржава Србију по питању Косова и Метохије.

Он је нагласио да се не слаже са изјавама албанских званичника који позивају на укидање граница /између Албаније и Косова и Метохије/, похваливши одмерену реакцију српских политичара, саопштено је из Министарства одбране Србије.

Апостолакис и Вулин су током састанка на Међународном сајму наоружања и војне опреме у Абу Дабију, изразили задовољство сарадњом две државе у области одбране.

Саговорници су нагласили значај заједничких војних вежби специјалних снага, као и заједничко учешће у борбеној групи «Хелброк», гдје је Грчка водећа нација.

Вулин је захвалио за континуирану подршку Грчке очувању територијалног интегритета Србије и истакао да је однос Грчке према јужној српској покрајини потврда искреног пријатељства.

Он је поновио и да је за Србију неприхватљиво формирање војске самопроглашеног Косова, као и да се званични Београд противи смањењу броја припадника КФОР-а, наведено је у саопштењу.

Србија је крајем септембра 2017. године постала део борбене групе ЕУ «Хелброк» коју чине Румунија, Бугарска, Кипар, Грчка и Украјина.

«Хелброк» је тактичка борбена група ЕУ чије чланице имају заједничке активности по питању обуке и вежби.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »