Ђурић: Јеремић би морао да лустрира себе и да се самодисквалификује из политике

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ/ 13.02.2019.

 

Марко Ђурић

потпредседник Главног одбора Српске напредне странке

 

Вук Јеремић би, пре него што помене реч „лустрација“, морао да лустрира себе и да се самодисквалификује из политике, јер неко ко се онако неодговорно односио и према државним интересима и према новцу из државног буџета не заслужује ништа друго него да буде доживотно прогнан из јавног живота, изјавио је данас Марко Ђурић.

Директор Канцеларије за КиМ каже да Вук Јеремић није политички чист и да зато „сања“ чистке и вешала, али, истиче Ђурић, Србија никада неће бити Јеремићево и Ђиласово чистилиште, из кога би да наставе да „чисте“ народне паре, као што су то радили до 2012. године.

„Да ли Јеремић, који данас покушава да још једном грађанима прода рог за свећу и изнова их жедне преведе преко воде, намерава да истим тим грађанима објасни зашто се луксузирао по најскупљим светским хотелима и расипао новац пореских обвезника у време када је Србија грцала у дуговима?“, пита Ђурић.

Када Јеремић говори о пореклу новца, најпре би, сматра Ђурић, требало да објасни чиме је заслужио милионе Патрика Хоа и издашне своте од Катара, и чиме је финансирао једну од најскупљих политичких кампања у историји Србије.

Српска напредна странка, а пре свих њен председник Александар Вучић, немају шта да крију од грађана и увек смо спремни да све своје финансијске билансе ставимо на увид јавности, каже Ђурић и додаје:

„Тако нешто ни Јеремић, ни његов тајкунски другар Ђилас никада нису урадили, нити ће икада бити спремни да ураде, јер све што имају стекли су бавећи се политиком, а стекли су милионе евра.

Дакле, Јеремић би повратак у свет поштених људи, ако је заиста решио да се рехабилитује, требало да отпочне лустрацијом самога себе“, закључује Марко Ђурић.

 

 

 

Извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »