Дачић разговарао са амбасадором Италије


Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић примио је амбасадорa Републике Италије у Београду Карла Ло Каша.

Приликом срдачног сусрета обострано је констатовано да су политички односи између Републике Србије и Републике Италије стабилни и веома развијени. Потврђен је заједнички интерес да се политички дијалог интензивира у наредном периоду, реализацијом билатералне посете на високом нивоу.

Министар Дачић је истакао да се током ове године обележава значајан јубилеј 140 година од успостављања дипломатских односа и десет година стратешког партнерства између две земље. Захвалио jе на континуираној и недвосмисленој подршци Италије у процесу евроинтеграција Србије и региона Западног Балкана и пренео наставак спремности на сарадњу на том плану. Подвукао је интерес Србије за даљe унапређење економске сарадње са Италијом, као једном од најразвијенијих сегмената укупних односа.

Амбасадор Ло Кашо је изразио задовољство укупним нивоом билатералне сарадње са Србијом која се одвија на високом нивоу и без отворених питања. Поред редовне размене мишљења на теме од обостраног интереса, италијански амбасадор је посебно издвојио област билатералних економских односа, преневши да италијанске компаније настављају да показују интерес за инвестирање у Србији.

Извор: МСП

The post Дачић разговарао са амбасадором Италије appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »