«Чудовиште” упозорава Холанђане да се припреме за Брегзит

Ако је судити по објави министра спољних послова Холандије Штефа Блока, влада те земље на Брегзит гледа као на велико, чупаво чудовиште, које лежи на столу, пише Би-Би-Си.

Холандска влада је, наиме, објавила на свом налогу на Твитеру фотографије на којима је приказано плаво, чупаво чудовиште које представља Брегзит.

«Немојте да вам Брегзит стане на пут!», написао је Блок уз фотографију, коју је поделио на Твитеру.

Он је истовремено поделио линк до званичног сајта владе, на којем се налазе информације о могућем утицају изласка Велике Британије из ЕУ на холандске фирме.

Премијер Холандије Марк Рут упозорио је да би излазак Британије без договора био погубан по британску привреду.

Ипак, истиче Би-Би-Си, влада је саопштила да би Холандија могла да има одређене користи од изласка Британије из Европске уније.

Како се наводи, прошле године, баш због Брегзита, повећан је број страних инвестиција у Холандију, а порастао је и број компанија које су седишта из Велике Британије преселиле у Холандију.

Холандија и Велика Британија су блиски трговински партнери и холандски званичници сматрају да би Брегзит могао да буде озбиљан корак уназад.

Све су чешће спекулације да би Велика Британија могла да напусти Европску унију 29. марта без икаквог договора, што већина сматра најгорим могућим сценариом.

Упозорења стижу и из холандских болница — у случају Брегзита без договора, у Холандији би могла да настане несташица лекова.

«Чупаво чудовиште представља покушај холандске владе да растера тамне облаке Брегзита. Макар у Холандији», закључује Би-Би-Си.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »