Чанак тврди да после наводног покушаја државног удара, Русија наставња са ударима на Црну Гору

Покушај руског државног удара у Црној Гори није успио, али се удари настављају, другим средствима. Афера ,,Атлас“ ми управо на то личи, каже у интервјуу Побједи Ненад Чанак, лидер Лиге социјалдемократа Војводине. Истиче да је друштво у Србији дубоко подељено између реалности и мита.

Ненад Чанак (фото:Лола Ђорђевић)

Он је казао да мисли да би за Србију било драгоцено да користи црногорска искуства на европском путу, јер је Црна Гора даље одмакла од Србије.

“Политичка искуства председника Црне Горе Мила Ђукановића спадају у најдрагоцјенија политичка искуства живога политичара на тлу Европе. И, то не користити је апсолутно рад у корист своје штете. Мислим да су односи коректни, али да би сасвим сигурно могли и морали бити много бољи. А, отезање са изручивањем тражених лица од стране Црне Горе ме злослутно подсећа на неиспоручивање тражених лица Србији од стране Руске Федерације, што је пример на који се сасвим сигурно не треба угледати”, рекао је Чанак, коментаришући случај Светозара Маровића.

На питање да ли вјерује да је Душко Кнежевић заиста посредовао између формирања коалиције СПС-а и ДС-а у Србији, што је Тадић демантовао, он наглашава да нема став о томе.

“Ја не могу да имам мишљење о нечему што је питање чињеница са којима нисам упознат. Иако ме послије неуспелог руског државног удара у Црној Гори не чуди да се удари настављају, али другим средствима. А све ово ми управо на то личи”, истакао је Чанак.

Осврнуо се и на незадовољне људе који већ два и по месеца, једном недељно, шетају улицама разних градова Србије, истичући да то незадовољство може довести до промене власти мимо избора.

“Једине успјешне демонстрације у Србији су биле после избора 1996. и 2000. године, у оба случаја као заштита резултата председничких избора. Дакле, готово тридесетогодишња историја показује да демонстрације имају смисла после, а не уместо избора. У том смислу, мимо избора демонстрације не могу довести до промене власти нити такво размишљање има подршку демократских земаља. А после избора, контрадикције се решавају у институцијама”, додао је лидер Лиге социјалдемократа Војводине.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »