Бахтири: Уједињење Митровице — ове године; “Српска листа”: Позивамо га да се ни игра ни изјавама ни сновима, да не прерасту у кошмар

Градоначелник јужног дела Косовске Митровице Агим Бахтири не одустаје од своје идеје о уједињењу северне и јужне Косовске Митровице.

После изјава, па чак и формалних предлога који није наишао на одобравање владајуће већине на Ким, он је јуче, поново говорио о уједињењу.

Приликом јучерашњег обиласка села у општини Лепосавић, Бахтири је овог пута и орочио датум, па је навео да ће до уједињења доћи ове године, пренео је РТК.

«То је процес који мора проћи и гарантујем свима, да ли га неко жели или не, уједињење града ће бити до места на којем сам ја био у три села: Кошутово, Бистрица и Церања. То ће се десити ове године» — рекао је Бахтири.

Српска листа ово изјаву оцењује као нову провокацију Бахтирија која је, како наводе, изазвала забринутост грађана.

«Покушаји да се подигну тензије и тиме угрози мир, не смеју се толерисати, а међународне снаге Кфор и Еулекс такве претње морају јасно осудити чиме ће послати јасну поруку да једнострани потези неће и не смеју бити начин за решавање проблема» — рекао је председник општине Лепосавић Зоран Тодић.

Он је навео да српски народ жели да се кроз дијалог и договор дође до решења који ће значити мир и бољи живот свих грађана, али и да се овакве претње и провокације схватају веома озбиљно, «уз позив нашим грађанима да остану уздржани и не реагују на њих».

«Након најаве да ће анектирати северну Косовску Митровицу очигледно је да су Бахтирију порасли апетити, па има територијалне претензије и на друге општине на северу Косова и Метохије, али о својим плановима може само да сања. Позивам га да се не игра. Ни изјавама, ни сновима. Да му не би прерасли у кошмар» — навео је Тодић.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »