Застава Русије у Солзберију

Непознате особе су окачиле огромну руску заставу на грађевински објекат који се налази поред сабора у Солсберију, пише Spire FM.

Руски триколор је био обешен ноћас, док су га пролазници ујутру приметили. Око 9 сати по локалном времену је био скинут.

Инцидент је наљутио члана британског парламента из Солсберија Џона Глена.

„Како глуп испад — подсмејавати се озбиљним догађајима који су се десило прошле године», написао еј политичар на твитеру, алудирајући на покушај тровања бившег официра ГРУ Сергеја Скрипаља и његове кћерке Јулије.

Четвртог марта прошле године у Солсберију су отровани бивши официр Државне обавештајне управе Русије (ГРУ) Сергеј Скрипаљ и његова кћерка Јулија. Лондон је за тровање Скрипаља хемијском супстанцом А-234 оптужио Русију, која то категорички негира.

Русија је у више наврата предлагала спровођење заједничке истраге о инциденту, али је Велика Британија игнорисала ту иницијативу и одбила приступ Скрипаљу и његовој кћерки.

Лондон је касније објавио фотографије двојице „осумњичених за тровање Скрипаља», тврдећи да је реч о двојици официра ГРУ — Александру Петрову и Руслану Боширову. Москва је саопштила да та имена ништа не говоре и поново позвала Лондон да с оптужби и манипулација пређе на сарадњу.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »