Могуће нове провокације хемијским нападом у Сирији

Становници покрајине Идлиб, који су успели побећи на територију под контролом сиријских владиних снага, кажу да су оружане снаге терористичке организације Хаиат Тахрир Аш-Шам (бивши Џебат ал-Нусра) у потпуности успоставиле контролу над покрајином, припремају провокације кемијским тровањем супстанци у случају појаве сиријских оружаних снага.

У ту сврху, у 30 локалитета у близини границе де-ескалације Идлиба, милитанти, уз помоћ специјалиста који долазе из Европе преко Турске, опремили су складишта за отровне материје. Неке од ових локација се налазе у областима хуманитарног коридора у близини насеља Абу-Ед-Дукхур и контролног пункта у близини села Морек.
Такође, најмање пет складишта са хемикалијама се налазе у близини турских постаја.

Под заштитом милитаната терористичких група Хизб Ал-Ислам Ат-Туркестани и Хуррас Ал-Дин на разним локацијама у зони де ескалације Идлиба, врше се припреме за драматизацију масовне смрти цивилног становништва због наводне употребе хемијског оружја од стране владиних снага. Беле кациге, које себе називају “Грађанском самоодбраном”, директно су укључене у ово.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »