Лавров: Жао ми је Американаца који још нису схватили бескорисност санкција

Коментаришући нови пакет санкција које САД припремају Русији, министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров је изјавио да му је жао Американаца који још нису схватили бескорисност тих санкција.

„Нисам их упозоравао, једноставно сам им рекао да је то бесмислено. Ништа више. Рекао сам им да ми није јасно због чега се то ради. Ако још нису схватили да санкције немају ефекта, онда ми их је жао“, рекао је Лавров у интервјуу за телевизију „Русија 1“.

И помоћник руског председника Јуриј Ушаков, коментаришући најављене нове санкције САД, изјавио је да су односи између две државе у веома комплексној фази.

„Мислим да је и овако све лоше. Ни перспективе побољшања нема на видику. Видећемо какве санкције ће бити, а затим ћемо одлучити како ћемо реаговати“, изјавио је Ушаков.

Амерички сенатори, и демократе, и републиканци, 13. фебруара су поднели Конгресу закон који ће у случају да буде усвојен ударити на банкарски и енергетски сектор, као и на државни дуг Русије. Санкције се уводе због „мешања у изборе у САД, лошег утицаја у Сирији и агресије на Украјину“.

 

Спутњик

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »