Китаровић: Важна сарадња са Србијом

Хрватска председница Колинда Грабар Китаровић наводи да сматра важном сарадњу са Србијом при чему је посебно важно, како је навела, расветлити судбину несталих.

Колинда Грабар Китаровић је навела да да је као и до сада одлучна да подржи Хрвате у БиХ у њиховом настојању да остваре сва своја права која им припадају као конститутивном народу.

Китаровићева је истакла да важним сматра и решавање проблема са Словенијом.

Хрватска председница сматра да је спољна политика коју је промовисала од почетка снажно усредсређена на што боље позиционирање Хрватске у ЕУ и НАТО.

Посебно је истакла иницијативу три мора, за коју је рекла да је више него успешна.

«Имала сам један циљ – да се глас Хрватске чује, препознаје и уважава», рекла је Китаровићева на конференцији за медије поводом четврте годишњице од полагања заклетве као председнице, преноси регионална тв Н1.

«Добро је бити чланица НАТО савеза, али за своју сигурност смо одговорни ми сами. Издвајања за одбрану нису трошак. Хрватска се не брани само на својим границама, већ се Хрватска брани и на другом крају. Наша је дужност да Хрватску заштитимо», поручила је хрватска председница.

Китаровић: Погрешила сам у вези поздрава «За дом спремни»

Колинда Грабар Китаровић наводи да је погрешила када је «За дом спремни» назвала старим хрватским поздравом.

«Починила сам грешку кад сам рекла да је ‘За дом спремни’ стари хрватски поздрав. Учинила сам то, јер су ми тада тако рекли неки саветници. Он није прихватљив», рекла је Китаровићева, пренела је регионална тв Н1.

РТС, Танјуг

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »