Јоксимовић: Вучић показао да дела онако како говори

Учешће председника Александра Вучића на панелу Минхенске конференције била је изванредна прилика да се покаже да Србија одговорно улаже напоре у очување мира у региону, изјавила је министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић.

„Председник је убедљиво показао да Србија дела посвећеном преданошћу ка свакој могућности и упркос свим изазовима са којима се суочавамо да бисмо допринели целој, слободној и мирној Европи. Сви релевантни међународни партнери могли су да се увере ко је страна која не говори испразно, већ дела онако како говори, што је одлика одговорних држава и народа“, рекла је Јоксимовић и додала:

„Ми смо нашу платформу изложили 2014. када смо отпочели преговоре са ЕУ и доследно посвећено и кредибилно је спроводимо. Приштина која сада “открива точак“ па пише неке нове платформе, једино отвара питање како је и са колико помањкања искрености и капацитета за спровођење договореног водила разговоре до сада“.

Јоксимовић је оценила изузетно значајним наступ Вучићев, који је Србију пред свима представио онаквом каква и јесте, достојанствена мала земља из региона Југоисточне Европе која жели мирну целу и слободну Европу и којој доприносимо активном дипломатијом европских интеграција и промоцијом заједничког решавања проблема, као и настојањем да се нађу одрживи компромиси у интересу будућности мира и просперитета.

 

 

 

Извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »