ВИДЕО:Протест против режима у ПодгорициКод зграде ВДТ у Улици Слободе на протест под слоганом #97000дупри се окупило се осам хиљада грађана. Уз минут ћутања окупљени су одали почаст жртвама режима у протеклих 30 година.

Грађани скандирају „Мило лопове“ и „Готов је“. На протесту је присутни већина лидера опозиције.

Раније данас организатори протеста рекли су ће испред Тужилаштва биће представљен Проглас, којим ће се испоручити темељни и суштински захтеви слободних грађана Црне Горе и рокови за њихово испуњење.

Окупљенима се обратио глумац Славиша Грубиша. „Глумац сам и први пут немам трему пред јавни наступ. Немам трему јер никада нисам био сигурнији у своју улоги и ријечи које треба да изговорим. Наша слобода се не продаје у ковертама и нема цену“, истакао је Грубиша и додао:

„Захтевамо да ВДТ Ивица Станковић, Миливоје КатниЋ, и директор АСК Сретен Радоњић поднесу оставке“ Такође он је нагласио и оставке Душка Марковића, као и хитну и неопозиву оставку Мила Ђукановића.

„Грађани да се укључе у осмисшавању акција да се смени власт, јер нема договора са онима који су нашу државу заробили крађом.

Подсетимо, колона је кренула од зграде ВДТ-а, затим ће проћи поред зграде Централне банке Црне Горе, зграде Скупштине Црне Горе, затим зграде Председника, централе ДПС-а, а потом ће се вратити на почетну тачку.

Спутник/ИН4С

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »