Вишеструки убица ликвидиран, али се сада појавио нови проблем: Двојица траже награду од 50.000 КМ!

Един Гачић, вишеструки убица који је ликвидиран у размени ватре с полицијом у шуми између села Забрђе и Медвједице, код себе је имао аутоматску пушку, пиштољ и већу количину муниције.

То је утврђено увиђајем, који је окончан у уторак касно увече, након чега је Гачићево тело превезено у Сарајево где ће се извршити обдукција. Према незваничним информацијама, Гачић се протеклих дана кретао по брдима и шумама, а верује се да је спавао у једној напуштеној земуници у близини.

Мештани лепеничког краја кажу да су одахнули након што је кризна ситуација окончана. Признају да су били у страху, те да је у селима живот практично стао.

 Плашили смо се, јер Гачић је свакоме могао упасти у кућу и неког убити. Свима је сада лакнуло и живот се полако враћа у села — кажу мештани, наводећи да су специјалци који су убили Гачића за њих хероји.

Дан након ликвидације пажња медија усмерена је на награду од 50.000 КМ коју је расписала Влада Кантона Сарајево. Полицијски комесар Мевлудин Халиловић раније је рекао да су кључне информације добили од ОБА.

фото Кликс Садмир Тарић

Међутим, медијима су се јавили Садмир Тарић и Армин Каровић наводећи да су још у недељу полицији дали информацију помоћу које је Гачић лоциран, те да заслужују награду. Јавили су Влади и МУП КС, али наводно нико није хтео да их прими. Тарић, који ради на одржавању ауто-пута, тврди да је Гачића уочио на брду изнад ауто-пута, што је и дојавио полицији.

 Могао ме убити, био сам 100 метара испод њега. Живот ми је био угрожен — рекао је Тарић.

У јавности се помиње да је локацију дојавио возач камиона, који се зауставио на бензинској пумпи и пријавио да је видео некога како се креће у брдима. Сат касније Гачић је убијен.

Полиција трага за Гачићем

Кантонални премијер Един Форто каже да ће о награди одлучити када од полиције добију извештај и утврде све чињенице.

Обавестио сам министра МУП да поразговара са особом која тврди да јој награда припада — рекао је Форто.

Потрага за Гачићем трајала је осам дана. Почела је 4. фебруара када је у Подорашцу код Коњица убио трговца Сауда Султанића, да би 9. фебруара убио полицајца ФУП Махира Бегића. Гачић је пре ових злочина одлежао 20 година затвора због убиства Исмета Гунића 1998, те своје мајке Сифете 2002. године.

Фото МУП КС Халиловић (други слева) обилази рањеног колегу

ПОЛИЦАЈАЦ СТАБИЛНО

Полицајац који је рањен у размени ватре са Едином Гачићем смешетен је у Клинички центар Универзитета у Сарајеву и његово стање је стабилно. У болници су га посетиле колеге на челу са полицијским комесаром Мевлудином Халиловићем, који му се захвалио на исказаној храбрости и пожелео што бржи опоравак.

СТАЛНИ НАДЗОР

Министар унутрашњих послова РС Драган Лукач каже да је Един Гачић током боравка у Бањалуци био под тоталним надзором МУП, те да му се вероватно није свидело то што је свакодневно контролисан, због чега се и преселио у Федерацију БиХ. — Било је сигнала да је он опасно лице које је требало да буде на психијатријском лечењу, а не на слободи — каже Лукач.

О. Матавуљ http://www.novosti.rs

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »