Састанак министра Вулина и новоизабране амбасадорке Кине Чен Бо

Министар одбране Александар Вулин састао се са новоименованом амбасадорком Народне Републике Кине у Београду Чен Бо.

Министар одбране пожелео је амбасадорки Бо много успеха у обављању нове дужности, уз уверење да ће током свог мандата допринети даљем развоју укупне сарадње у области одбране између Србије и Кине, као што је то њен претходник Ли Манчанг чинио током боравка у Београду.

Министар Вулин је нагласио да Република Србија пружа чврсту подршку политици једне Кине и изразио захвалност на принципијелном ставу и безрезервној подршци Кине Републици Србији по питању Косова и Метохије у Савету безбедности Уједињених нација и другим међународним организацијама.

Током данашњег сусрета, министар Вулин посебно је истакао да свеобухватно стратешко партнерство НР Кине и Републике Србије добија потврду и кроз све садржајнију сарадњу у области одбране, која прати укупну сарадњу две земље.

Амбасадорка Бо истакла је да је сарадња у области одбране развијена, да су постигнути добри резултати и да очекује њен даљи развој.

Током разговора, амбасадорка Бо пренела је позитивне утиске о учешћу министра Вулина на Сјангшан форуму, нагласивши да је излагање министра одбране привукло велику пажњу и одобравање у НР Кини, имајући у виду да наше две земље деле сличне ставове о међународној безбедности и очувању мира у свету, наводи се у саоптењу МО.

Фото: МО

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »