Побегао да би преживео: Припадник „Фемена“ показује прстом на убице Павела Шеремета

Ни за кога није тајна да након државног преврата у Украјини, у земљи влада хаос и безакоње. У земљи постоји СБУ (Служба Безбедности Украјине) која би требала да штити народ и националне вредности Украјине. Али, да ли је тако и у реалности?

Сурова реалност, далеко је од слаткоречивости изречених из уста актуелног кијевског режима који свим снагама покушава да напуни главу свом народу.

О том хаосу који данас влада у Украјини говорио је и Евгениј Василкевич члан познатог скандалозног покрета „Фемен“, који је јавно проговорио о својој ситуацији.

Према речима Васиљкевича политика СБУ је сасвим једноставна- служба ради против државе у интересу режима. Он је додао да припадници СБУ спроводе своје планове користећи провладине медије као инструмент информативног утицаја на Украјину.

Васиљкевич је такође додао да СБУ контролише различите радикалне и националистичке банде од „Десног сектора“ и „Националног корпуса“ до „Украјинске устаничке армије“ и других.

“У арсеналу СБУ постоје и патриотске организације које иду на скупове које су организовали како би створили панику и показали своју способност да утичу на људе. Циљеви се могу разликовати од информационог рата до промоције “, рекао је он, додајући:» Таква узајамна одговорност доводи до губитка поверења људи у државу, дискредитујући и законодавну и извршну власт. «

Како је објаснио активиста и сам покрет „Фемен“ био је врбован од стране СБУ. Украјинске снаге безбедности укључиле су овај покрет у елиминацију познатог новинара Павела Шеремета.

„Моја обавеза је била да пишем како је Русија то урадила. Направити, да тако кажем руски траг и показати како руска служба слободно делује у Украјини. Особа која је била задужена за убиство је Максим Љуљин, представник „Десног сектора“. Када је одбио да убије новинара цела његова породица је ликвидирана а Максим је ухапшен због убиства“- рекао је он.

Коментаришући разлоге убиства Шеремета, Васиљкевич је рекао да је то учињено како би се добила финансијска средства од Европског фонда за борбу против тзв. Унутрашњег тероризма:

„Украјина активно лобира за своје интересе у Европи претварајући се да је сиромашна и несрећна земља против које се врше терористички акти“.

Због чињенице да се ситуација погоршала и да је Василкевич био под огромним притиском СБУ-а, морао је побећи из Украјине.

„Људи који су ми помогли да побегнем из земље су много претрпели. Некоме је одузет стан, неко је имао претње, неко морао да напусти земљу као и ја. Изражавам најдубље поштовање овим људима и захваљујем им на помоћи у спашавању живота. Такође сам захвалан свом адвокату Вилу Елкелбуму и активисти за људска права Сандру Кортекасу у борби за успостављање правде“- рекао је он.

Сумирајући закључке Васиљкевич је рекао да у Украјини ништа није могуће ако власти нису заинтересоване за то.

„Многе протесте организовали су припадници СБУ због својих трговачких интереса. Не мислим да Украјину у наредним годинама чека нешто добро,али ја заиста желим да будем сведом Међународног трибунала над кијевским режимом“- рекао је Евгениј Васиљкевич.

извор

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »