Без несебичног жртвовања српских бораца не би било ни Републике Српске

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик честитао је свим борцима Републике Српске Дан бораца одбрамбено-отаџбинског рата, нагласивши да без њихове борбе и несебичног жртвовања данас не би било Републике Српске и слободе српског народа.

Милорад Додик (фото: Лола Ђорђевић)

«Посебну захвалност исказујем онима који су своје животе уградили у Републику Српску. Нека им је вечна слава и хвала, а наша дужност је да чувамо тековине одбрамбено-отаџбинског рата и да негујемо сећања не борце који су нам донели слободу, мир и Републику Српску као гарант нашег опстанка» — истакао је Додик у честитки.

Додик је нагласио да српским борцима дугујемо вечно поштовање и захвалност, јер су многи од њих за најузвишенији идеал, слободу отаџбине и потомака, дали највредније што су имали — живот.

«Наша је дужност и обавеза да се чувају тековине одбрамбено-отаџбинског рата и негују сећање на жртву палих бораца коју су поднели вођени часним и племенитим циљевима — истакао је Додик.

Српски члан Председништва БиХ нагласио је да уз најбоље жеље честита празник свим српским борцима уз поруку да се никада не сме заборавити њихова херојска борба.

У Републици Српској данас се обележава Дан бораца Републике Српске.

У одбрамбено-отаџбинском рату од 1992. до 1995. године био је ангажован 215.671 припадник Војске Републике Српске, а њих 23.184 положила су животе за Српску.

РТРС

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »