Албанци у незавидном положају: Весељи јадикује «ниједан западни партнер тренутно није на нашој страни»

Председник скупштине тзв. Косова Кадри Весељи изјавио је да треба сачувати пријатељство са САД и не дозволити да, како је навео, Србија има користи од грешака Косова, указујући да ниједан западни партнер тренутно није на страни Приштине у вези са таксама.

Весељи је за РТК рекао да није требало дозволити да дође до ситуације да амерички државни званичници пошаљу писмо тројици косовских лидера у којем траже укидање таксе на увоз робе из Србије.

Весељи тврди да Србија заслужује таксе, због, како је рекао, некоректног понашања према грађанима и институцијама Косова током две деценије, те додао да Косово треба озбиљно да схвати САД.

Он је навео да не треба дозволити да међународни партнери деле исти став са Србијом поводом такси.

«Међу нама нема ривалства, треба да будемо мудри и донесемо одлуке како да превазиђемо ситуацију од које би Србија имала користи. Ми не смемо дозволити Србији да победи. Морамо да одржимо наше партнерство са САД и Западом. Ни један западни партнер тренутно није на нашој страни по овом питању», навео је Весељи и додао да је то био разлог зашто је предложио привремену суспензију таксе.

 

 

 

 

 

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »