Vučić da saopšti o čemu je pregovarao sa Tačijem

Predsednik samoproglašenog Kosova Hašim Tači priznao je da se sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem tajno sastajao u Parizu, Njujorku, Vatikanu, Briselu i Beču, i time nedvosmisleno potvrdio navode predsednika Narodne stranke i predsedavajućeg Saveza za Srbiju Vuka Jeremića, koji je u javnosti više puta ukazivao na te sastanke.

 

Jeremić je upozoravao da se njih dvojica na tim sastancima dogovaraju o „razgraničenju“, odnosno sporazumu po kojem bi se Srbija voljno odrekla dela svoje teritorije, uključujući i u opštinama Bujanovac, Medveđa i Preševo, a Priština dobila stolicu u UN, što je suprotno Ustavu Srbije, Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN, i ravno aktu veleizdaje.

Vučić je zbog ovoga protiv Jeremića pokrenuo niz prljavih kampanja preko svojih poslušnika i tabloida koje kontroliše.

Istina je najveći Vučićev neprijatelj i sada ubrzano stižu računi za sve laži kojima je punih sedam godina zasipao javnost u Srbiji i sagovornike iz međunarodne zajednice.

Savez za Srbiju ističe da se protivi Vučićevom i Tačijevom tajnom dogovoru po kojem bi Srbija de fakto priznala nezavisnost Kosova.

Zalažemo se za pregovore sa kosovskim Albancima kojima bi u južnoj srpskoj pokrajini bio omogućen normalan život svih ljudi.

Prihvatljivo rešenje kosovskog problema može biti samo u okvirima Ustava Srbije i Rezolucije 1244, što su Jeremić i jedan od osnivača SZS Dragan Đilas jasno poručili i evropskim zvaničnicima tokom nedavne posete Briselu.

Savez za Srbiju zahteva od Vučića da hitno obelodani o čemu je pregovarao sa Tačijem na svim sastancima koji je do sada imao.

Ova vest Vučić da saopšti o čemu je pregovarao sa Tačijem je objavljena na Savez za Srbiju.

Source: Савез за Србију (https://savez-za-srbiju.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »