Гојковић: Мањи број посланика бојкотује рад пленума

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић сматра да мањи број посланика опозиције не долази на расправу пленуму и то, како каже, на наговор оних који уопште нису учествовали на изборима.

“Ја то уопште не бих назвала бојкотом, јер је то одлука да не раде у пленуму. И то је одлука мањег дела посланика, јер када погледате колико има посланика опозиције, а колико их се налази у сали или учествује у раду одбора, онда видите да мањи број посланика бојкотује рад пленума”, рекла је Гојковић.

Гојковић је додала да посланици дела опозиције не раде по, како каже, наговору оних који нису учествовали на изборима и немају своје посланике ни легитимно ни легално.

“Ни (Драган) Ђилас, ни (Вук) Јеремић нису учествовали на изборима тако да немам времена да пратим сваку изјаву посланика, јер сам у сали где озбиљно радимо. Сви закони које овде доносимо су озбиљни јер утичу на живот обичних људи”, одговорила је Гојковић на питање да прокоментарише изјаве појединих посланика који бојкотују пленум, а најавили су учешће у раду уколико “буде била нека важнија седница”.

Гојковић је указала да је посланик Миладин Шеварлић напустио посланичку групу Двери и да је данас ушао у скупштинску салу.

“Доста посланика улази у салу без обзира на то што их поједини посланици својатају и кажу да опозиција бојкотује рад парламента. Не бојкотује. Не бојкотује плате, не бојкотује рад наших сталних делегација у иностранству, онда не знам у чему се огледа тај њихов сегмент нерада”, истакла је Гојковић.

Гојковић је казала и да ће се на наредној седници, вероватно у редовном заседању, говорити о здравству, пољопривреди и другим сегментима…

“Не смемо никад да заборавимо у каквом стању смо наследили Србију од ове опозиције која би нешто данас да бојкотује, а не знају ни сами да ли бојкотују седницу или своје бираче или бојкотују сами себе”, рекла је Гојковић.

 

Формализујте захтев па да причамо о Војводини

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић позвала је Лигу социјалдемократа Војводине (ЛСВ) да дефинише свој предлог у вези са расправом о актуелним питањима у АП Војводина и додала да ће потом видети у ком року је могуће организовати такву седницу.

Гојковић је додала да ће разговарати са посланицима те странке да иницијативу формализују, односно да дефинишу да ли желе да се одржи посебна седница или желе да постављају питања.

“Веома сам заинтересована да отворено разговарамо са свим посланицима и да чујемо различита мишљења“, рекла је Гојковић додајући да мисли да ствари у Војводини иду у добром правцу, политичком, економском и социјалном, од како је дошло до промене власти на челу Владе Војводине и Скупштине Војводине.

Гојковић је рекла да жели да чује од посланика из Војводине све предлоге и замерке у циљу побољшања живота грађана у тој покрајини, те подсетила да је и она из Новог Сада.

„Када буду дефинисали њихов предлог, а не само да дају идеју или иницијативу сешћемо и видећемо у ком року је могуће организовати такву седницу“, поручила је Гојковић.

 

 

 

Извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »