Ђурић: Јеремић и Ђилас пате од Минхаузеновог синдрома

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ/ 13.02.2019.

 

Марко Ђурић

потпредседник Главног одбора Српске напредне странке

 

Јеремић и Ђилас пате од Минхаузеновог синдрома, а Срби, на срећу, не пате од амнезије.

Јеремић и Ђилас је требало да се присете шта пише у Резолуцији 1244 пре него што су ударили границу између Косова и Метохије и остатка Србије, пре него што су у нашу јужну покрајину довели Еулекс, и пре него што су од Међународног суда правде затражили и добили потврду легалности једнострано проглашене косовске независности.

Бизарно је то што се сада на Резолуцију 1244 позивају они који су чинили све да она постане мртво слово на папиру, јер је била највећа препрека остваривању њихове политике цементирања једнострано проглашене независности наше јужне покрајине.

Та бљутава игра прерушавања оних који су били и остали највећи савезници албанских сепаратиста вређа интелигенцију грађана и осећања свакога коме је Косово и Метохија искрено у срцу.

Председник Александар Вучић је за разлику од Ђиласа и Јеремића, навикнутих на комбинације испод стола, државник, а не неко ко прави приватне дилове. Разговори са Тачијем су тајни исто онолико колико су тајни и разговори са Федериком Могерини или било којим светским државником.

Најподмуклија је лаж да су се наш председник и Хашим Тачи тајно састајали, и то уосталом негира и Тачи, а Јеремић је, ако му је баш толико стало до пуне транспарентности, требало да забележи за јавност шта је радио по хотелским собама са својим спонзором Патриком Хоом.

Тајно и без камера су различите ствари, а о свим разговорима који се тичу државних и националних интереса, за разлику од њих који су крили све, увек говоримо јавно и отворено.

Наравно да нећемо удовољити перверзним захтевима Јеремића и Ђиласа да од високе политике правимо ријалити-шоу, иако ће све што се разговара и договара у вези са Косовом и Метохијом остати забележено за историју, како би у будућности о нашим делима у библиотекама и архивима моглe да суде неке наредне генерације.

О делима Јеремића и Ђиласа ће се, сигуран сам, кад-тад судити у неким другим институцијама.

 

 

 

Служба за информисање

Српска напредна странка


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »