Порошенкова кампања у Кишињеву пропала и пре него што је почела

Украјински председник Петро Порошенко покушава да искористи сва средства за своју предизборну кампању, показујући да је још увек шеф државе, који је свуда добродошао, али се испоставило да је то далеко од истине , пише Ехо.мд у уторак, 12. фебруара.

Петро Порошенко (фото: Лола Ђорђевић)

Порошенко намерава да сутра посети Кишњев и одржи низ састанака. Молдавски лидер, Игор Додон, љубазно је одбио да разговара са својим украјинским колегом, објашњавајући своју одлуку почетком изборне кампање у суседној земљи.

Према његовим речима, такав корак би се могао сматрати «уплитањем у политичку борбу суседне државе, према којој се односимо с великим поштовањем».

“Говорећи о састанку, као што знам, Петро Порошенко претендује на место председника Украјине. По мом мишљењу, било би погрешно водити преговоре са њим или са било којим од бројних кандидата“, рекао је Игор Додон.

Званична изборна утрка у Украјини почела је 31. децембра прошле године. Сами избори заказани су за 31. март. Важно је напоменути да у овом тренутку Украјина обара сопствени рекорд по броју кандидата за председника — њих 44. Претходни рекорд забележен је 2005. године. Тада је ЦИК одобрио 24 кандидата.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »