Индонежанска полиција змијом присилила осумњиченог на признање(узнемирујући ВИДЕО)

Индонежанске власти су данас покренуле истрагу након што је један полицијски званичник признао да је у полицијској станици у Папуи змија била стављена на једног осумњиченог да би га уплашила и навела да призна крађе.

У снимку који се раширио друштвеним мрежама, види се човек оптужен за џепарење који седи на земљи у лисицама док му се око врата налази змија. Човек на снимку вришти док га полицајац пита колико је пута крао мобилне телефоне и на крају одговара да је то чинио «само два пута».

Како показује снимак, полицајац се прави да жели да стави змију у уста осумњиченог док се остали полицајци смеју. Не зна се када је снимак направљен.

«Тог полицајца тренутно испитује унутрашња контрола папуанске полиције», рекао је данас портпарол полиције али није навео идентитет тог полицајца нити да ли су његове колеге под истрагом.

Шеф окружне полиције је упутио извињење и додао да осумњичени није био у опасности.

«Змија је била припитомљена и није била отровна ни опасна», навео је он и рекао да су полицајци на ту идеју дошли да би «што је брже могуће добили признање».

Шеф је такође обећао да ће полиција «у будућности радити професионалније».

Индонежанска полиција је више пута била оптуживана за злостављање меланезијског становништва Папуе. Организације за заштиту људских права су извештавале о вансудским погубљењима активиста и демонстраната.

Изолована Папуа је један од најсиромашнијих региона Индонезије и насиље је ту честа појава

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »