Командант Кфора: НАТО преиспитује свој ниво посвећености КБС-у

Генерал-мајор Лоренцо Дадарио изјавио је да су међународне војне трупе посвећене одржавању сигурног окружења на Косову, упркос политичким дешавањима и могућим тензијама.

«Политику препуштам политичарима и видим да демократија функционише. Ви се трудите, имате динамику, коалиције, гласање и тако даље. И ово је у реду. Оно што ме забрињава су последице политичких активности, изјава, реторике, нарације, акција које могу бити политичке природе, али са последицама на безбедност «, рекао је командант Кфора Лоренцо Дадарио у интервјуу Кохи диторе.

О сарадњи са Косовским безбедносним снагама након одлуке косовске Скупштине да се трансформишу у војску, рекао је да НАТО још увек преиспитује свој ниво посвећености КБС-у и да је то политичка дискусија која укључује земље чланице НАТО-а и оне који доприносе.

«Оно што бих рекао је да се наши односи са КБС-ом нису променили»,рекао је командант Кфора.

На питање о северу Косова, Дадарио је рекао да је та «област и даље талац политичке ситуације и да су људи забринути за решење».

«Од виталне је важности окупити полицију и друге институције, тако да сви покушају да дају све од себе», закључио је италијански генерал.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »