Вучић разговарао са Ханом и Мичелом

Председник Републике Србије Александар Вучић и европски комесар за суседску политику и преговоре о проширењу Јоханес Хан су  у телефонском разговору, размотрили ситуацију на Западном Балкану, посебно односе Београда и Приштине, као и следеће кораке на европском путу Србије.

Јонанес Хан и Александар Вучић (фото: Лола Ђорђевић)

Вучић је Хану поново указао на последице које таксе на српску робу, као неодговорна једнострана мера Приштине, имају по односе и стабилност у региону.

Он је још једном истакао спремност Србије да настави дијалог, након што Приштина одустане од неоправданих такси, које, осим српске привреде, угрожавају свакодневни живот Срба на Косову и Метохији.

Вучић је захвалио комесару Хану на разумевању и на ангажовању да се постојећи проблем реши.

Хан поздравио је спремност Србије да сачува мир и стабилност.

Вес Мичел (фото : Лола Ђорђевић)

МИЧЕЛ: ОЧЕКУЈЕМ УКИДАЊЕ ТАКСЕ

Председник Србије Александар Вучић завршио је телефонски разговоор са помоћником државног секретара Весом Мичелом, а саговорници су размотрили ситуацију у региону, а посебно односе Београда и Приштине и могуће начине превазилажења застоја у дијалогу насталог увођењем такси на робу из србије.

Амерички званичник је рекао да очекује да Приштина укине таксу на српску робу и да се створе услови за наставак дијалога Београда и Приштине.

Передседник Вучих је рекао да је Србија спремна да истог тренутка по укидању такси настави дијалог јер је опредељена за очување мира и стабилности у региону.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »