Вучић и Додик о свим темама

Председник Србије Александар Вучић састао се данас у Београду са председавајућим Председништва Босне и Херцеговине Милорадом Додиком.

Састанак Милорада Додика и Алксандра Вучића (Фото: Лола Ђорђевић)

Додик је у Београд стигао након што је са друга два члана Председништва БиХ боравио у посети Бриселу.

Председник Србије је после састанка рекао да је са њим разговарао о свим темама, укључујући наравно и Косово, а потом је прешао и на економске и теме у вези са заједничким инфраструктурним пројектима.

«Причали смо о важним пројектима, инфраструктурним, али и многим другим изузетно важним. Отворићемо заједно радове на ауто — путу Бијељина преко Кузмина и спојити са Загребом и до 1. јуна ћемо завршити пројектну папирологију» — рекао је председник Србије и додао да ће Србија као поклон Српској изградити један мост преко Саве.

Он је рекао да је договорен наставак једног програма а тиче се младих предузетника до 30 година.

«Србија ће дати милион евра за малде предузетнике у Републици Српској, а Бањалука 500.000 евра. Такође, Србија ће субвенционисати инвестиције на територији Републике Српске. Желимо напредак економије и све више радних места у Републици Српској» — рекао је Вучић.

Одговарајући на наводе појединих медија да је ,акедонски премијер Зоран Заев није изјавио да се Никола Груевски, пре бега у Мађарску, састао са њим, а потом демантовали то, рекао је да не би да говори о «разним контровезним особама које раде у Влади Северне Македоније»

«Одједном се са свих страна јаве сви који треба да ме оптужују» — рекао је он.

Он се осврнуо и на писмо које је упутио председнику САД Доналду Трампу и рекао да зна да је тешко очекивати да ће се нешто решити, али да је битно покушати.

«Остаће у историји уписано да сте покушали да решите проблем који нико деценијама није могао» — рекао је председник Србије.

Додик и Вучић(Фото: Лола Ђорђевић)

Милорад Додик је рекао да је задовољан постигнутим договорима и учвршченим оним ранијим.

«Бројке показују да сарадња између наших земаља није била никад боља него сада и то је важно, не само због новца него и због осећаја народа, да Србија брине о нама» — рекао је после састанка.

На питање новинара да ли ће Република Српска одолети притисцима да постане чланица НАТО, рекао је да РС «живи у притисцима и успешно им одолева».

«Уверени смо да није добро постати чланица НАТО и немамо поверења у њих. У овом тренутку бисмо морали да издвојимо за војску далеко више новчаних средстава, која ми сада немамо. То је један од разлога» — рекао је он.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »