ВИДЕО: Ексклузивни снимци сиријских војника у рејону МанбиџаЕксклузивни снимци дописника из Сирије Олега Блохина који разговара са сиријским војницима о стању на линији фронта.

«Терористи наступају у групама од 20-30 људи. То је углавном пешадија. Они су за протеклих 30 дана покушали три пута да изврше напад али без успеха»- кажу војници.

На видео снимцима се виде позиције сиријске војске као и оружје помоћу кога они бране своју територију.Такође, дописник прави неколико панорамских снимака подручја око положаја војске: уништене зграде и никога живог у близини.

Раније је саопштено да су трупе сиријског председника Башара ал Асада ушле у град Манбиџ на северу Сирије, које су дуго времена окупирале курдске наоружане групе.

Сиријска команда у изјави истиче да су војници ушли у град и околна подручја споразумом с Курдима како би «заштитили грађане» од напада Турске. Објављено је да је у граду подигнута сиријска војска.

Истовремено портпарол МИП-а Турске Хами Аксој је рекао да се Анкара противи присуству сиријских владиних трупа у Манбиџу и сматра да је чишћење овог региона од курдских националних одреда за самоодбрану  питање њене националне безбедности.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »