Удружено стварање „Велике Албаније“ : Мета саставио албанску коалицију на изборима у Тузима

Председник Албаније Иљир Мета поздравио је одлуку лидера албанских партија да формирају предизборну коалицију за локалне изборе у Тузима, чиме се умешао у изборни процес у Црној Гори, али је изостала реакција званичне Подгорице која је раније знала да бурно реагује на много бенигније поруке из Београда.

Албанска алтернатива, Демократски савез Албанаца ДСА и Демократска унија Албанаца ДУА наступиће са једном листом на локалне изборе у Тузима 3. марта.

Желећи им успех на овим изборима, уверен сам да је овај споразум корак у правом смеру за победу и усмеравање Општине Тузи кроз сарадњу, али и суживот с Црногорцима и свим другим народима, казао је Мета.

Албански председник је недавно боравио у Црној Гори и састао се са представницима политичких партија Албанаца, а, по свему судећи, једна од теме разговора били су и избори у Тузима. Очигледно је да је на том састанку „скувана“ и коалиција албанских партија.

Политички аналитичар Војин Грубач сматра да се Мета не уклапа у грађански концепт Црне Горе, прокламован од стране актуелне власти.

У част председника Албаније Иљира Мете пре неки дан Подгорица је скандалозно била окићена албанским заставама, а данас је Мета подржао коалицију албанских странака у Тузима, за локалне изборе 3. марта, против грађанских партија, самим тим и против ДПС-а. Китите и даље, навео је Грубач на свом ФБ профилу.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »