Са Космета у Српску долази око 1.000 ученика и професора

Председник Одбора за помоћ Србима са Косова и Метохије Милорад Арлов састаће се сутра у општини Звечани са директорима основних школа и председницима привремених органа из свих српских општина и енклава и разговарати о пројекту «Спојимо децу Косова и Метохије и Републике Српске», који ће бити реализован од 16. до 23. јуна у 18 општина у Српској.

Арлов је рекао да ће на састанку, који ће бити одржан у 10.00 часова, са представницима из Косовске Митровице, Звечана, Зубиног Потока, Србице, Вучитрна, Пећи, Гораждевце, Ораховца, Клине, Обилића, Штрпца, Грачанице, Липљана, Косова Поља, Новог Брда, Косовске Каменице и Гњилана.

«Пројектом је предвиђен долазак око 900 најбољих ученика у пратњи око 80 просветних радника из великог броја српских основних школа на Косову и Метохији», рекао је Арлов.

Он је додао да ће ове године гости са Космета боравити по седам дана у Бањалуци, Бијељини, Приједору, Требињу, Добоју, Новом Граду, Градишки, Челинцу, Дервенти, Модричи, Шамцу, Броду, Брчком, Станарима, Хан Пијеску, Источном Новом Сарајеву, Палама и Вишеграду.

«Овим пројектом први пут биће и укључено 50 дјеце и младих са потешкоћама у развоју са једним од својих родитеља из Удружења родитеља `Подржи ме` из Косовске Митровице, који ће боравити у Приједору», истакао је Арлов.

Он је истакао да ће централни дочек бити у Андрићграду у Вишеграду.

«Са овим осмим пројектом у организацији нашег одбора у протеклих осам година у 27 градова и општина Републике Српске организован је боравак око 4.500 српске деце у пратњи око 400 наставника и професора са Космета», рекао је он.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »