Ружић: Посвећени смо реформи јавне управе

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић разговарао је са делегацијом Међународног монетарног фонда (ММФ),  коју предводи Џејмс Руф о реформи система плата.

Цела Влада, па и сам председник Србије, посвећени су томе да реформа система плата постигне свој циљ, а то је транспарентна и правична расподела буџетских средстава и бољи материјални положај запослених”, истакао је министар Ружић.

Нагласио је да цео систем који се ствара реформом јавне управе иде у корист квалитетнијих и бржих услуга према грађанима.

Те услуге једино могу да пружају едуковани, мотивисани професионалци и зато морамо да променимо досадашњи начин запошљавања, оцењивања рада, напредовања, усавршавања, па и награђивања”, рекао је Ружић.

Он је рекао да  ће ове године бити настављен дијалог са надлежним министарствима,  синдикатима и социјалним партнерима о реформи система плата и истакао да је циљ да се не угрози буџет Србије, а да се унапреди материјални положај запослених у јавној управи.

Мисија ММФ, предвођена Џејмсом Руфом,заинтересована је била за активности које ће се радити до почетка примене закона које уређују систем плата од јануара 2020. године.

Представници Министарства подсетили су на потребу додатних анализа финансијских ефеката новог система за појединачне секторе (просвета, здравство и други), како би нови систем плата заживео у превиђеном року.

Ружић је делегацији ММФ-а, која ће у Београду боравити до 5. фебруара,  захвалио на подршци у претходном периоду.

Извор: МДУЛС

The post Ружић: Посвећени смо реформи јавне управе appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »