Обележен Дан Четврте бригаде копнене војске

 С поносом истичем да смо у 2018. години предано и вредно радили и остварили запажене резултате. То потврђује да Србија и Војска Србије у нама имају поуздану, јаку, високо обучену и оспособљену јединицу, спремну да у сваком тренутку испуни све поверене задатке у све три мисије, истакао је генерал Стопа.

У наставку свечаности уприличен је дефиле јединица и приказ наоружања и опреме Бригаде. Најистакнутијим старешинама и војницима додељена су признања, а Плакету Четврте бригаде копнене војске добио је директор компаније „Јумко“ Бранислав Трајковић.

Свечаности су присуствовали командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић, градоначелник Врања Слободан Миленковић, представници локалне самоуправе, Српске православне цркве, удружења војних пензионера, резервних војних старешина и бораца и потомака ослободилачких ратова, као и бројни пријатељи Четврте бригаде.

Дан Четврте бригаде – 31. јануар, који се обележава у знак сећања на ослобођење Врања од Турака 1878. године, припадници Четврте бригаде прослављају и славу Свети Атанасије Велики.

Тим поводом је у богослужбеном простору Бригаде свечану литургију, уз саслуживање војних свештеника, служио епископ врањски Пахомије.


По завршетку литургије, епископ Пахомије уручио је архијеријске грамате команданту Копнене војске генерал-потпуковнику Милосаву Симовићу и команданту Четврте бригаде бригадном генералу Слободану Стопи, а војног свештеника у Бригади, јереја потпоручника Ведрана Костића унапредио је у црквени чин протонамесника.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »