Мигрант из Ирана се крстио: Мухамед постао Михаило

У лозничком древном храму, посвећеном Покрову Пресвете Богородице, крштен је Иранац Мухамед Бархордари, који је, након тог чина, добио име Михаило, пошто је крштење било на дан преподобног Михаила.

Сада Михаило (46), по занимању археолог, како каже, дошао је у Србију пре седам месеци, са супругом Атусом, преносе „Новости“.

Како се наводи, много му се свидела Србија, обичаји, људи.

Хришћанство је много раније заволео, али зато што је хтео да практикује ту веру, са протестантима у Ирану које је упознао, одлежао је у својој земљи годину дана робије.

Супруга и он су, како каже, у трагању за слободама, стигли у Србију.

«Не намеравам као већина миграната да напуштам Србију, поднио сам захтев за азил, желимо супруга и ја да останемо за сва времена у овој дивној земљи,» казао је Михаило од Ирана, како га нови пријатељи у Лозници зову у шали.

«Учим српски језик, учење иде солидно, мада није лако, али сам зато срећан што сам у родном крају личности какав је био Вук Караџић. Овде ћемо да останемо, да се бавимо неким послом и да живимо као и сви ови добри људи, у лепој и пријатној Србији,» навео је он.

Михаило ће, како каже свештеник Милош Петровић који га је крстио, славити славу Светог Јакова Персијског, која је 10. децембра. Прота Милош му је део чина крштења извео на српском, а деи на енглеском, у ком су питања на која треба да одговори, пошто, засад, тај језик боље разуме.

ИН4С

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »