Француска у паници: шта ако након повлачења америчких снага, Курди ослободе 130 џихадиста-француских држављана

Француска је у паници, јер одласком америчких снага из Сирије, око 130 опасних џихадиста, француског порекла, који су тренутно затворени у овој земљи, кренуће пут земље чији пасош поседују!

После одржаног Савета министара је о свему потанко био приморан да се изјашњава и портпарол владе Бенжамен Гриво. Да би смирио јавност, поручио је да се у приступу Француске овом питању ништа не мења и да онима који су чинили злочине треба судити тамо где су то урадили. Ипак, оставио је отвореном могућност да се они ипак врате у земљу, истакавши да ће их власти одмах ухапсити и спровести иза решетака.

Питање је, међутим, колико њих ће покушати и успети, у новој сиријској реалности, да се домогну слободе и да с мрачним идејама илегално уђу на европско тле.

Ухапшене француске џихадисте тренутно у северним деловима Сирије чувају Курди, али је јасно да ће им тај посао, без америчке помоћи, бити знатно отежан.

Неки политичари зато сматрају да је боље вратити их кући да би им се судило, него да побегну, па да после крену у терористичке походе. Други, попут Марин ле Пен, оштро се противе њиховом било каквом повратку.

Лидерка «Националног окупљања» истиче да су они прво џихадисти, па тек онда Французи.

Има и оних који сматрају да би Курде требало платити, обучити их и омогућити им да своју мисију обаве до краја.

Међу Французима који се налазе у сиријско-ирачкој зони џихада има, уз мушкарце, и доста малолетника, као и жена, које су отишле да би џихадистима рађале децу.

Г. ЧВОРОВИЋ

http://www.novosti.rs/

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »