Антић: Ускоро потписивање Уговора између Србијагаса и Гаспромета

Министар рударства и енергетике Републике Србије Александар Антић и министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић, састали су се у Београду, у оквиру наставка активности заједничког Енергетског комитета.

Тема разговора била је решавање имовинско-правних односа две гасне компаније – ЈП „Србијагас“ и “Гаспромет” Пале, како би две стране несметано наставиле са развијањем заједничких гасних пројеката.

Република Српска и Република Србија имају добру сарадњу у области гаса, а сигурност у испоруци тог енергента изузетно је значајна за будући привредни развој. Када је реч о уређењу односа “Србијагаса” и “Гаспромета”, владе Српске и Србије дале су сагласност у вези са уређењем и решавањем имовинско-правних односа између два поменута предузећа.

На састанку усаглашена су отворена питања из Нацрта уговора између Србијагаса и Гаспромета који ће, након правно-техничке редакције, бити потписан у присуству двојице министара енергетике у Бања Луци,  у најкраћем могућем року.

Састанку су присуствовали државни секретар у Министарству рударства и енергетике Републике Србије Мирјана Филиповић, помоћници министра Републике Српске Славица Богдановић,  Милан Баштинац и Миленко Тодоровић, директори гасних компанија Душан Бајатовић и Миломир Драганић и председник Савета Агенције за енергетику Републике Србије, Дејан Поповић.

Извор: Министарство рударства и енергетике

The post Антић: Ускоро потписивање Уговора између Србијагаса и Гаспромета appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »