Афера “Атлас”: Мило затворио картицу док Кнежевић спрема ТВ «бомбу»

«АТЛАС група» је синоћ саопштила да је Мило Ђукановић, председник Црне Горе измирио дуг на ВИП кредитној картици у износу од 16.358 евра. Ђукановићеви адвокати су претходно припремили приватне тужбе и кривичну пријаву против одговорних лица у Атлас банци, јер су како тврде, без Ђукановићевог знања и сагласности обављали новчане трансакције на његовом рачуну.

Саопштење банке о уплати сугерисало је да је Ђукановић користио картицу банке Душка Кнежевића, који је у спору са председником и најављује нове «бомбе», и то путем ТВ, против њега.

Кнежевић, који је у Британији, најавио је да у фебруару иде у Вашингтон.

У међувремену се пронела и вест да је изненадна посете главног тужиоца Међународног резидуалног механизма за кривичне трибунале Сержа Брамерца била и «дискретна» порука Ђукановићу да се повуче са функције председника.

Ове тврдње нису демантоване, а гласине подгрева и чињеница да је седница Председништва ДПС заказана за уторак увече — напрасно отказана. Наводно, Ђукановић жели да консолидује стање у «свом крилу» партије у којој има и противника.

Министарство финансија Црне Горе у среду је објавило да због стечаја у Инвест банци Монтенегро и принудних мера у Атлас банци државни буџет може имати директну штету од 8,7 милиона евра колико износе обавезе ове две банке према Европској инвестиционој банци, а за које је гаранцију дала Влада Црне Горе.

Додуше, ЕИБ још није затражила активирање гаранције и наплату овог новца ни због једне од ових банака.

У среду је портал «Борба» објавио да потпредседник Скупштине Црне Горе и високи функционер ДПС Брано Гвозденовић контролише милионске послове за Ђукановића у Будви! Тачније да је повезан је са компанијом «Сафиро бич ресорт», која је власник луксузне парцеле у Будви, на Јадранском сајму.

ОПОЗИЦИЈА ТРАЖИ СЕДНИЦУ

Демократски фронт подржава иницијативе Социјалдемократске партије о заказивању ванредне седнице Скупштине и о организовању опозиционих грађанских протеста.

Председништво ДФ је оценило да је након афере «Коверта» у Црној Гори «друштвенополитичка ситуација драматична» и да је на сцени «убрзано рушење институција».

М. Секуловић

http://www.novosti.rs/

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »