Стефановић: Грађани нису склони бојкоту избора

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић рекао је да није донета никаква одлука о ванредним парламентарним изборима, а да опозиција која најављује бојкот има своје политичке мотиве, међутим, иако грађани, како се показало, не прате тај тренд неизласка на изборе.

“Видео сам како то изгледа у општинама у којима су бојкотовали изборе. По проценту одзива становништва грађани нису пратили тај тренд неизласка, рекао је Стефановић новинарима.

На питање да ли би избори имали кредибилитет ако би их део опозиције бојкотовао, Стефановић је рекао да се не би бавио “шта би било кад би било”.

“Што се тиче опозиције, ја видим да њима одлично иде. Не морам ништа да се мешам, да им помажем, или одмажем. Разумем да они имају своје политичке мотиве, њима је у интересу да се врате на власт. Чињеница је да немају тренутно неку значајну подршку, а што се тиче расписивања избора, ми смо далеко од одлуке. Није донета никаква одлука да ли ће избора бити”, рекао је Стефановић.

 

Случај објекта на Копаонику биће брзо решен

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да мисли да ће случај са бесправним објектом на Копаонику брзо бити решен.

“Да не буде да неко мисли да хоћу да се тај објекат сачува, па због тога је цела халабука. Баш ме брига за тај објекат, нека се сруше сви илегални објекти у Србији”, рекао је Стефановић на конференцији за новинаре.

Министар је навео и да ће тражити од надлежног тужиоца и судије за прекршајне поступке мишљење да ли полиција треба да учествује у рушењу бесправних објеката.Стефановић је рекао да је немогуће да постоје две правне норме које уређују исту област и да нема ништа против како год судови да одлуче.

“Не бих волео да испадне као да постоји нека политичка воља. Нека раде онако како кажу надлежни државни органи. Могу да се обрате и надлежном одбору скупштине, можда и Уставном суду, па кад судови пресуде, због свих будућих поступања треба да знамо да ли се закон спроводи на један или други начин”, рекао је Стефановић.

 

 

 

извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »